Comanzi usor. Retur garantat. Modele unice.
Vezi toate articolele

Cum să măsurați înălțimea ideală a tocului

Putina istorie

 

        Se crede ca tocurile inalte pentru femei au fost purtate prima data de catre  Catherina de Medici, o nobila italiana din secolul al XVI-lea, care nu avea o statura destul de inalta si a vrut să faca o impresie mai buna cand a ajuns în Franta pentru a se casatori cu viitorul rege Henry. Roger-Henri Vivier este creditat cu inventarea (sau cel puțin re-popularizarea) tocului de tip stiletto în anii 1950.

 

Putin vocabular

 

 

Putina medicina

 

        Picioarele au foarte multe terminatii nervoase pe centimetru patrat si, pe masura ce tocurile devin mai mari, greutatea corporala este plasata pe oasele metatarsiene ale piciorului. Un centimetru suporta 22% din greutatea corporala a unei persoane, doi centimetri suporta 57% si trei centimetri suporta 76%, potrivit Institutului de Sanatate Spine.

 

 

        Aceasta greutate in plus poate provoca tendonita, nervi ciupiti in picioare si degetele de la picioare precum si alte complicatii. In timp, tocurile inalte scurteaza tendoanele lui Ahile si distrug protezele de grasime protectoare in picioare. S-au facut chiar studii psihologice despre efectele purtarii tocurilor. Psihologul Paul Morris si colegii sai au facut un experiment pentru a testa ce efecte au tocurile pentru atractivitatea unei femei. (https://psmag.com/economics/how-evolution-explains-high-heel-shoes-51081). Cercetatorul si profesorul Nicolas Gueguen a efectuat de asemenea o serie de experimente despre purtarea tocurilor. (https://www.tandfonline.com/doi/abs/10.1080/10911359.2014.976697).

 

Ce trebuie facut?

 

        Daca va intrebati "ce toc trebuie sa port?" acest articol va va ajuta. Cel mai bun lucru de facut atunci cand alegeti inaltimea tocului este sa va asigurati ca va simtiti confortabila atunci cand purtati pantofii.

        Iata 3 modalităti eficiente de a alege inaltimea corecta a tocului pantofului pe care il puteti purta confortabil toata ziua.

 

 

 

 

        Suntem curiosi să auzim dacă acest test funcționează pentru dvs.! Dați-ne voie să stim în comentarii dacă inaltimea masurata de dvs. este într-adevăr cea mai confortabila.

Adaugă comentariu

Cod de securitate
  • Alina
    Chiar a fost util, a iesit 6cm
    Răspunde ›
«1»